Seminar om gutters seksuelle helse

Tidligere i høst ble HFU-dagene arrangert i Oslo, og årets hovedtemaer var guttekroppen, gutters seksualitet og gutters fysiske og mentale helse. Dette er en nasjonal konferanse og faglig arena for alle som jobber på helsestasjon for ungdom (HFU), i skolehelsetjenesten eller med seksuell og reproduktiv ungdomshelse.

Sex og Samfunn avsluttet HFU-dagene med å dele ut Skamløsprisen, på verdensdagen for seksuell helse 4. september. Formålet med prisen er å løfte frem enkeltpersoner, organisasjoner eller grupper som har oppmuntret til mot og åpenhet om skambelagte områder innenfor seksualitet. Vi heide selvfølgelig på  Unge funksjonshemmede og Anette Remme, som var en av tre nominerte med prosjektet prosjektet Sex som funker og fotoutstillingen #jegelsker.

Selv om det ikke ble vår favoritt som vant prisen, så gir vi likevel en stor gratulasjon til Juntafil og Tuva Fellman som ble årets vinnere! De vant for sitt langvarige arbeid med å bygge ned tabuer rundt seksualitet, og med å ha skapt en positiv debatt omkring temaet. Fellman reagerte slik da hun ble utropt som vinner:

«Hjertelig takk til alle som har stemt og ikke minst til Sex og samfunn. Det å være skamløs er så enormt mye deiligere når man får oppmerksomhet som dette. Nå skal jeg bruke resten av dagen (egentlig resten av livet) til å bruke ordet fitte som et fint ord, understreke at runking og klitring er sunt og fortelle alle at seksualiteten er din. Og ting som er ditt, det gjør du som du vil med.»

Opptak fra HFU-dagene ligger tilgjengelig på Sex og Samfunn sin Facebook-side, og du finner lenke til hver enkelt sesjon i programmet her.

 

Videre lesning om seksualitet og samliv:

Sadia Iqbal og Ellen Reiss: «Ingen vil gifte seg med en sånn som deg»

Jan Grue: Sex er et praktisk og logistisk spørsmål

Marianne Knudsen: Sex for alle

Er jeg verdt å elske?

Hawkilara Kathrine Axelsen: De navnløse overgrepene

 

Forsidebilde: Yan Berthemy, Unsplash

Bildebeskrivelse: vi ser en gutt i tenårene i en mørk T-skjorte.