Manuskonkurranse – bøker for barn og unge

Liker du å skrive? Har du ikke fått noe publisert før, men du ønsker å skrive litteratur for lesere i alderen 6-17 år? Da kan du delta i konkurransen til Cappelen Damm, med frist 5. februar. De er interesserte i romaner eller tegneserier, vinneren får et arbeidsstipend på 50.000 kr, og de etterlyser mangfold og nye perspektiver.

Her er Cappelen Damms informasjon om konkurransen.

Retningslinjer, hentet fra Cappelen Damms nettside:

  • Vi er på jakt etter fortellinger i romanform eller tegneserier for barn og ungdom mellom 6 og 17 år. Sakprosa, noveller, dikt, bildebokmanus eller lignende vil ikke bli vurdert.
  • For å bli med i konkurransen leverer du en kort pitch, et tekstutdrag på maks 30 sider og noen ord om deg selv. Prosjektet kan være enkeltstående, eller tenkt som første bok i en serie.
  • Du kan ikke være tidligere publisert som forfatter, verken for voksne eller barn**
  • Du må være over 18 år for å delta.
  • Send oss en epost med pitch og manusutdrag som vedlegg til nyestemmer2022@cappelendamm.no innen 5. februar 2023. Manus sendt i posten vil ikke vurderes.

Juryen består av redaksjonen i Cappelen Damm barn og ungdom.

Vinneren* utropes i mars 2023, og mottar et arbeidsstipend på kr 50 000 og en avtale om å arbeide med redaktør om utvikling av prosjektet til utgitt bok. Vinneren og et utvalg av andre innsendere vil også inviteres til en kreativ workshop hos Cappelen Damm, der de får treffe redaktører, snakke om prosjektene sine og høre inspirerende innlegg.

*Cappelen Damm forbeholder seg retten til å ikke kåre noen vinner dersom ingen av de innsendte bidragene er av tilstrekkelig kvalitet.

**Dersom du har selvpublisert, er du velkommen til å sende inn.

Bilde: Cappelen Damm

Bildebeskrivelse: Vi ser teksten «Har du en god historie? Nye stemmer! Premie: 50.000». Vi ser bilder av ulike mennesker, 3 menn og 4 kvinner. Disse er forfattere av barne- og ungdomslitteratur, og navnene deres er Jonis Josef, Gulraiz Sharif, Irmelin Persdatter Gustavsen, Silje Sirnes Winje, Elin Hansson, Mariell Øyre og Michael Stilson.