Abid Q. Raja er ny likestillingsminister

Etter at FrP gikk ut av regjering som en følge av hjemhentingen av en norsk familie fra Al-Hol flyktningleir, så har det vært mye spekulasjoner rundt hvem som skal fylle statsrådspostene de etterlot. I dag ble det klart at Abid Q. Raja fra Venstre blir den nye statsråden på likestillingsfeltet, nemlig Grandes tidligere post kultur- og likestillingsminister.

Tekst: NHF Oslo

Pressebilde: Liv Aarberg

Raja er advokat av yrke og har tidligere markert seg som en frittalende forkjemper for religionsfrihet, mangfold og miljøvennlig transport. Han har snakket åpent i media om å bli født med funksjonsnedsettelsen analatresi, og om hvordan det var å vokse opp i et minoritetsmiljø i Oslo.

Norges Handikapforbund hadde denne meldingen til den nye regjeringen:

«Vi gratulerer Erna Solberg med nesten ny regjering og mange nye statsråder! En spesiell gratulasjon går til Abid Q. Raja som ny likestillingsminister. Abid – vi gleder oss til å bli kjent med deg og ser fram til å se deg jobbe for å komme diskrimineringen av funksjonshemmede til livs. Vi vil utfordre deg til å strekke deg betydelig lenger enn dine forgjengere, og gjennomføre en hardcore likestillingspolitikk. Vi har også store forventninger til justisminister Monica Mæland, som vi regner med at vil sørge for at også funksjonshemmede får oppfylt sine menneskerettigheter og Knut Arild Hareide, som nå er i posisjon til å sikre at offentlig transport er tilgjengelig for alle. Og til dere alle: Det er opp til dere om Norge skal føre en offensiv og helhetlig politikk der ingen mennesker holdes utenfor. Deres tid er nå!»

Bildebeskrivelse: Vi ser Abid Q. Raja i en rutete blazer, han smiler mot fotografen på en grønn bakgrunn.