Idédugnad for distrikts-Norge

DOGA har annonsert Gnist, en idédugnad for distrikts-Norge:

«Målet er å få inn nyskapende ideer og konsepter for å løse utfordringer i utvalgte kommuner. I årets Gnist-program er Vang, Lebesby og Lund valgt ut. Dette er tre innovasjonsvillige og ambisiøse distriktskommuner med reelle utfordringer – som du kan bidra å løse. Disse utfordringene går igjen i mange andre kommuner i Distrikts-Norge. Knekker man koden i Vang, Lebesby eller Lund, så er det gode muligheter for skalering.

Hvem kan delta?

Alle kan delta og sende inn forslag: privatpersoner, studenter, bedrifter, enkeltpersonforetak, startups, sosiale entreprenører og frivillige organisasjoner. Vi ønsker forslag fra ulike slags bransjer og fra personer med forskjellige typer bakgrunn. Det er en fordel om forslagene er realiserbare.

Ideen må bygge på prinsippene i Nasjonalt veikart for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn. For å kunne bli en av de seks finalistene så må teamet ha design- og/eller arkitekturkompetanse. Hvis man ikke har denne kompetansen, så bør man enten finne en samarbeidspartner som har det, eller så kan DOGA hjelpe dere med å finne slike samarbeidspartnere.«

Går du med en idé for et mer inkluderende samfunn og lokalmiljø? Frist for innsending av forslag er 7. juni, ser mer på DOGAs nettside!

 

Bilde: Vidar Nordli Mathisen, Unsplash