DIT – design, innovasjon, teknologi

Vi i Norges Handikapforbund har siden 2017 arrangert den årlige DIT-konferansen, et konsept hvor vi setter fokus på design, innovasjon og teknologi! Målet vårt er å heve samtalen rundt universell utforming til det neste nivået, og vi samler spennende bidragsytere fra ulike bakgrunner for å gjøre dette.

Tekst: NHF Oslo

Bilde: Synne Christiansen fra EGGS Design møter du på DIT 2021 den 16. juni

DIT 2020 ble dessverre avlyst pga. pandemien, men i 2021 er vi tilbake med en digital konferanse 16. juni. Årets fokus er inkluderende innovasjon, under finner dere lenker til konferansene fra de forskjellige årene:

DIT 2021 – Inkluderende innovasjon

DIT 2019 – Fremtidens transport

DIT 2018 – Inkluderende teknologi

DIT 2017 – Universell utforming i bymiljøet

Diskursen rundt tilgjengelighet for funksjonshemmede er ofte negativt ladet, enten det gjelder fysisk eller teknologisk tilgjengelighet. Mange har inntrykk av at dette først og fremst er noe begrensende, fordi boligbyggerselskap, restauratører, kulturinstitusjoner, aktører innen kollektivtrafikk m.fl. ofte klager over å få dette «tredd over hodet» på seg. Vi synes selvfølgelig det er veldig uheldig at folk får dette negative inntrykket av tematikken, for oss representerer tilgjengelighet det motsatte av begrensninger. Det representerer frihet, handlekraft og inkludering, men også nye perspektiver, innovasjon og et framtidsrettet samfunn.

Når man jobber med funksjonsnedsettelse og samfunnsdeltagelse, er det naturlig å engasjere seg i hvordan teknologi kan forme forskjellige aspekter av framtiden vår. Teknologien kan både skape et samfunn som er mer inkluderende, og et som er mer ekskluderende. Personer med funksjonsnedsettelse er en gruppe som vi opplever at ofte blir utelatte av samtalene rundt teknologi og innovasjon, og dette ønsker vi å endre!

Synstolkning av forsidebilde: Vi ser en kvinne i svart genser med kort hår som smiler mot kameraet