Introduksjon

DIT – design, innovasjon, teknologi

DIT – design, innovasjon, teknologi

Vi i Norges Handikapforbund har siden 2017 arrangert den årlige DIT-konferansen, hvor målet har vært å heve samtalen rundt universell utforming til det neste nivået. DIT 2020 ble avlyst på grunn av pandemien, men nå kommer vi tilbake med en digital konferanse!

Tekst: NHF Oslo

Diskursen rundt tilgjengelighet for funksjonshemmede er ofte negativt ladet, enten det gjelder fysisk eller teknologisk tilgjengelighet. Mange har inntrykk av at dette først og fremst er noe begrensende, fordi boligbyggerselskap, restauratører, kulturinstitusjoner, aktører innen kollektivtrafikk m.fl. ofte klager over å få dette «tredd over hodet» på seg. Vi synes selvfølgelig det er veldig uheldig at folk får dette negative inntrykket av tematikken, for oss representerer tilgjengelighet det motsatte av begrensninger. Det representerer frihet, handlekraft og inkludering, men også nye perspektiver, innovasjon og et framtidsrettet samfunn.

Når man jobber med funksjonsnedsettelse og samfunnsdeltagelse, er det naturlig å engasjere seg i hvordan teknologi kan forme forskjellige aspekter av framtiden vår. Teknologien kan både skape et samfunn som er mer inkluderende, og et som er mer ekskluderende. Personer med funksjonsnedsettelse er en gruppe som vi opplever at ofte blir utelatte av samtalene rundt teknologi og innovasjon, og dette ønsker vi å endre!

DIT 2021 går av stabelen 16. juni, hold av datoen allerede nå!

Tidligere konferanser:

DIT 2017 – Universell utforming i bymiljøet

DIT 2018 – Inkluderende teknologi

DIT 2019 – Fremtidens transport

0 comments on “DIT – design, innovasjon, teknologi

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.