Introduksjon

DIT 2021 – Inkluderende innovasjon

DIT 2021 – Inkluderende innovasjon

Vi i Norges Handikapforbund har siden 2017 arrangert den årlige DIT-konferansen, hvor målet har vært å heve samtalen rundt universell utforming til det neste nivået. Nå er vi tilbake med en digital konferanse 16. juni, og årets fokus er inkluderende innovasjon!

Program:

10.00: Åpningsinnledning ved Paul Chaffey, statssekretær ved kommunal- og moderniseringsdepartementet: Regjeringens ambisjoner innen inkluderende innovasjon

10.10: Samtale: Hvordan best stimulere til innovasjon i offentlig sektor, og hvordan kan funksjonsnedsettelse være en del av samtalen? I juni 2020 kom stortingsmeldingen En innovativ offentlig sektor – Kultur, ledelse og kompetanse. Hvor er vi nå, ett år etter? Hva tar man med seg fra pandemien?

Samtaledeltagere: Statssekretær Paul Chaffey, Tove Linnea Brandvik – Norges Handikapforbund, Morten Pedersen – Eggs Design

10.30: Pause

10.35: Vipps – Elisabeth Barrie: “Inkluderende design i praksis: Hvordan Vipps gikk fra å være innklaget for brudd til å vinne innovasjonspris for universell utforming”

11.00: Pause

11.05: Sunnaas sykehus – Innovasjonssjef Sveinung Tornås: “Innovasjon sett fra Sunnaas sykehus”

11.30: Pause

11.35: Aker Solutions – Nada Ahmed – Vice President Transformation: “Why diversity is necessary for innovation”

12.00: Lunsjpause

12.20: Microsoft – Kristine Beitland: «Teknologi for alle – Hvordan kan en teknologigant bidra?»

12.45: Pause

12.50: DOGA – Knut Bang: «Inkluderende designdrevet innovasjon»

13.15: Pause

13.20: EGGS Design – Carl André Nørstebø og Carl-Gustaf Lundholm: «Katrin Inclusive – å ta brukerinvolvering på alvor» (Vinner av Award for Design Excellence)

13.45: Pause

13.50: Funka – Emil Gejrot: «Innovasjon for et universelt utformet samfunn»

14.15: Pause

14.20: Independence Gear – Carl Christian Sole Semb: «Fra problem til selvstendighet»

14.45: Magnhild Sørbotten – leder for Norges Handikapforbund Oslo

Konferansen finner du på DIT2021.no, eventsiden på Facebook finner du her.

Tidligere konferanser:

DIT 2017 – Universell utforming i bymiljøet

DIT 2018 – Inkluderende teknologi

DIT 2019 – Fremtidens transport

Diskursen rundt tilgjengelighet for funksjonshemmede er ofte negativt ladet, enten det gjelder fysisk eller teknologisk tilgjengelighet. Mange har inntrykk av at dette først og fremst er noe begrensende, fordi boligbyggerselskap, restauratører, kulturinstitusjoner, aktører innen kollektivtrafikk m.fl. ofte klager over å få dette «tredd over hodet» på seg. Vi synes selvfølgelig det er veldig uheldig at folk får dette negative inntrykket av tematikken, for oss representerer tilgjengelighet det motsatte av begrensninger. Det representerer frihet, handlekraft og inkludering, men også nye perspektiver, innovasjon og et framtidsrettet samfunn.

Når man jobber med funksjonsnedsettelse og samfunnsdeltagelse, er det naturlig å engasjere seg i hvordan teknologi kan forme forskjellige aspekter av framtiden vår. Teknologien kan både skape et samfunn som er mer inkluderende, og et som er mer ekskluderende. Personer med funksjonsnedsettelse er en gruppe som vi opplever at ofte blir utelatte av samtalene rundt teknologi og innovasjon, og dette ønsker vi å endre!

Streamingen av DIT 2021 gjøres av Meetando

Tekst: NHF Oslo

Bildebeskrivelse: Vi ser et banner med ni av personene som skal prate på vår digitale konferanse om inkluderende innovasjon, de ser i kameraet og smiler. Vi ser teksten DIT 2021 – design, innovasjon, teknologi. I øvre høyre hjørne ser vi logoen til Norges Handikapforbund i hvitt på blå bakgrunn.

0 comments on “DIT 2021 – Inkluderende innovasjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.