Oslo Kulturnatt 17. september

Nå som vaksineringsprosenten er høy, er det veldig hyggelig å se kulturbyen vår våkne opp fra dvalen igjen! I morgen er det Oslo Kulturnatt, med 200 gratis-arrangementer over hele byen, fra midt på dagen og til langt på natt.

Vi henter fra nettsiden: «Om du ikke har planlagt din kulturreise ennå, kan du ta utgangspunkt i Kulturnatt-torget på Østbanehallen/Oslo S. (…) Kulturnatt-torget byr på arrangementer som fotoutstillingen «Alter Ego» av Yina Chan, performancen «Korona» av Tone Aanness, gratis bok-gavedryss om formidling og prosjekter fra OsloBiennalen, live musikk og speedfriending. Her møter dere også våre løypeguider som bidrar med hint og vink, kart og kompass og tips om alt som er mulig. I tillegg vil dere få et lyspunkt som dere kan glede dere over lenge!»

Jon Ivar Dypedal jobber med årets Kulturnatt, og han er selv synshemmet. Han sier at festivalens tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelser generelt er god, men at han likevel har laget et forslag til en tilgjengelig løype som du kan se her.

Noe foregår både fysisk og digitalt, som arrangementet Toner og tekster i koronaens tid.

Les også: Jan Grue – Kultur som stenger ute

Bilde: NHF på Oslo Kulturnatt 2019. I midten ser vi Johannes Loftsgård, til venstre ser vi Bianca Løkkeberg.

Bildebeskrivelse: Tre mennesker i svarte T-skjorter med logoen til Oslo Kulturnatt 2019, som står utendørs. Til høyre en stående kvinne, i midten en mann i rullestol, til venstre en stående kvinne. Menneskene smiler, og i bakgrunnen ser vi noe sollys mot bakken og bygningene.

Tekst: NHF Oslo

Forsidebilde: Johnny Nordskog

Beskrivelse av forsidebildet: Vi ser Vega Scene, en av arenaene for Oslo kulturnatt. Bildet er tatt oppover fra inngangspartiet på kveldstid. Vi ser den lysende bokstaven V, for Vega, bortover taket over inngangen.