Underholdning under pandemien

Dette er en spesiell tid for oss alle, spesielt for dem av oss som er i risikogrupper for å bli veldig dårlige av corona. Man kan fort bli sittende hjemme og stirre i veggen, eller se så mye på nyheter at man skremmer seg selv unødvendig mye. Her er våre topp 10 tips for å bruke tiden på noe som kan føles fint og viktig!

Tekst: NHF Oslo

Bilde: Julia Marie Naglestad

Bildebeskrivelse: Vi ser musikkartisten Louien, Live Miranda Solberg, som har på seg lilla genser og ser inn i kameraet.

1.

Se Mari Storsteins flotte minifilm Norge – for nesten alle!

2.

Podkasten Tech, håp og kjærlighet: «I Kavlifondets nye podkast møter vi engasjerte gründere og dyktige fageksperter som gjør verden til et bedre sted, gjennom teknologi, innovasjon og gode ideer.» Hør f.eks. episoden «Kunstig intelligens mot bortkastet helseforskning?»

3.

Besøk Brakkesyke 2020 på Facebook for å få med deg masse fine musikkopplevelser med norske artister. Artistene strømmer seg selv, det er gratis å høre på, men man oppfordres til å betale «inngangsbillett» etter evne for å bidra til levebrødet til de hardtarbeidende frilanserne. Du kan f.eks. bli med på konsert med den kritikerroste artisten Louien lørdag kl 14.

4.

På mange av disse tips-listene som sirkulerer, har det stått ting som «snakk med vennene dine på telefonen». Men mange kan kjenne på ensomhet i disse dager, det er ikke sikkert man har en lang rekke venner som man synes det er naturlig å ringe.

Kanskje har man vært utestengt fra samfunnsarenaer som studier eller arbeidsliv, og har dermed et begrenset sosialt nettverk i dag. Kanskje føler man seg avhengig av sine normale hverdagsrutiner for å ha sosial kontakt, mens det å snakkes på telefonen føles angstfylt. Kanskje er du i en risikogruppe og kjenner på en reell angst for helsen din, og så er det vanskelig å høre bekjente av deg klage over kjedsomhet eller at det var tomt for havregryn på butikken. Vit dette, du er ikke alene. Vit at du er bra nok som du er, din verdi defineres ikke av hvor mange venner du har eller hvor mange tekstmeldinger du får.

Temaet ensomhet under corona-tiden ble tatt opp på Studio 2 på P2 på tirsdag, 2 timer og 34 min inn i sendingen <3

5.

Følge badesken på Instagram, fordi lokalaviser er Norges gull.

6.

Se Jan Grues spennende foredrag på SPOT 2018 – «Teknologiske kropper: Funksjonshemning i en digital tid»:

7.

Sjekk ut Litteraturhuset hjemme i stua

8.

Se denne samtalen mellom filosof Judith Butler og funkisaktivist Sunaura Taylor, fra dokumentarfilmen «Examined Life»:

9.

Delta på skrivekonkurranse

10.

Se denne samtalen om kunsten og kroppen fra Oslo FunkFest 2019, med Sadia Iqbal, Ida Dignes og Salamatu Kamara