Vi feirer Oslo-budsjettet 2020

Det har vært en travel høst i Oslo-politikken, og vi i Norges Handikapforbund Oslo har som vanlig vært i flere deputasjoner på Rådhuset. Byrådets budsjettforslag bevilget 40 millioner til universell utforming av skoler og andre offentlige bygg, ingen midler til universell utforming av kollektivtransport og en kutt på 17 millioner til bydelene.

Vi krevde 100 millioner til skoler og offentlige bygg, 45 millioner til kollektivtransporten – spesifikt T-banen – og at kuttene til bydelene ble reversert. Etter at budsjettforhandlingene mellom Rødt Oslo og byrådspartiene Oslo Arbeiderparti, Oslo SV og Miljøpartiet De Grønne Oslo nå er i havn, viser fasiten 145 millioner kroner til universell utforming i hovedstaden! I tillegg ble bydelskuttene reverserte.

Regionleder i NHF Oslo Magnhild Sørbotten er gledesstrålende over utfallet av budsjettforhandlingene: «Det er som ordtaket lyder; universell utforming er nødvendig for noen, men bra for alle. Eksempelvis er gæppen på T-banestasjonene ikke bare ekskluderende overfor funksjonshemmede, den er en fare for eldre personer, for barn, for hunder, eller bare for personer som titter mer på telefonen sin enn hvor de tråkker. De 145 millionene over årets budsjett er et skritt på veien for en bedre by for alle!»

Les også: Kakefest for historisk satsing på universell utforming i Oslo

 

Bilde: Regionleder Magnhild Sørbotten og rådgiver Bianca Løkkeberg på deputasjon i november.

Bildebeskrivelse: vi ser to kvinner som smiler mot kameraet foran Rådhuset, på det som ser ut som en kald vinterdag.