Vi minnes Per Fugelli

I dag er det et år siden Per Fugelli gikk bort, og vi husker ham som en klok og samlende figur i samfunnsdebatten. Han levde med kreftdiagnosen de siste åtte årene av sitt liv, og han snakket om døden med en åpenhet som brøt mange tabuer. Han deltok på vår festival Oslo FunkFest i 2015, i en samtale med journalist Mala Wang-Naveen. Vi er glade for at denne ble filmet, og under kan dere oppleve samtalen hvis dere ikke har hørt den før.

Beskrivelsen av arrangementet:

«Liv og helse – hvilke verdier skal gjelde?»

«Lege, professor og samfunnsdebattant Per Fugelli stiller til samtale med forfatter og journalist Mala Wang-Naveen denne torsdagskvelden. Mannen som mener nøkkelen til å få et bedre liv er å gi litt mer faen snakker om verdighet, handlingsrom i eget liv og tilhørighet. En samtale om de nære ting i møte med de store strukturene.

Per Fugelli er lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo. Han har markert seg som samfunnsdebattant, og han er opptatt av hvordan fordeling av makt og goder i samfunnet påvirker menneskenes helse. I 2013 vant han Fritt Ord-prisen.

Mala Wang-Naveen er forfatter og journalist, hun debuterte med boken Desiland i 2010. Denne kvelden deltar hun i samtalen i kraft av sitt forfatterskap, der hun blant annet har satt fokus på surrogati, gjennom sin forrige bok Den Globale Baby (2013).»

 

 

Foto: Pressefoto fra Fugellis nettside

Bildebeskrivelse: Fugelli har på seg blå trøye, ser til siden og smiler