Dobbel minoritet, dobbelt utsatt

Norges Handikapforbund Oslo har et informasjonsprosjekt gående i høst, hvor vi setter fokus på corona-situasjonen og det å ha en funksjonsnedsettelse og minoritetsspråklig bakgrunn. Prosjektet heter «Dobbel minoritet, dobbelt utsatt», og innen året er omme så kommer vi til å lansere noen informasjonssider på nett på mange forskjellige språk, og en informasjonsplakat. Vi kommer også til å arrangere tre webinarer om aktuelle temaer og fem sosiale treff på nett.

Alle er velkomne til arrangementene uansett hvilken språklig bakgrunn du har! Du trenger ikke være redd for at du skal snakke feil, snakke for langsomt eller noe lignende. Dette gjelder selvfølgelig også deg som har en talehemning som en funksjonsnedsettelse.

Ønsker du tegnspråktolkning under de digitale arrangementene? Si ifra til oss, og så ser vi hvordan vi kan legge best til rette for dette med vår digitale plattform! Send en epost til bianca.lokkeberg (alfakrøll) nhf.no.

Informasjonsprosjektet er støttet av IMDi.

Under finner du programmet! Punktene i fet skrift er i regi av vårt prosjekt, i tillegg finner du et par andre arrangementer som kan være relevante.

Program:

5. november kl 14: Sosialt treff

11. november kl 14: Sosialt treff

15.-21. november: Abloom filmfestival. Abloom jobber med barn med funksjonsnedsettelser, og har et særlig fokus på familier med minoritetsbakgrunn. Årets filmfestival har flere spennende digitale arrangementer.

16.-22. november, i regi av Oslo kommune: OXLO-uka. Her settes korona i det flerkulturelle Oslo på agendaen gjennom flere punkter på programmet.

17. november kl 16.30, webinar: BPA under pandemien. Monica Haugen fra Norges Handikapforbund snakker om problemstillinger man kan møte på i brukerstyrt personlig assistanse (BPA) nå i corona-situasjonen.

19. november kl 14.30: Sosialt treff

23. november kl 17, webinar – Shahram Ariafar: Rollen som pårørende. Vi møter Shahram Ariafar, som skal snakke om sine erfaringer som forelder, med alle gleder og utfordringer som følger med. Hvordan er livet nå under coronaen?

26. november kl 14: Sosialt treff

30. november kl 18 – I regi av NHF Oslo: Webinar om BPA-klager. Elisabeth Wilhelmsen holder webinar om hvordan du klager på vedtak om BPA (brukerstyrt personlig assistanse).

3. desember kl 15.30 – i regi av NHF Trøndelag, webinar: Dobbeltdiskriminering blant minoritetsfunkiser – En samtale med Maria Puenchir og Fatuma Abdi

4. desember kl 11.30 – i regi av NHF Agder, webinar: Mikroaggresjoner og diskriminering. Ingrid Thunem snakker om mikroaggresjoner, hverdagsdiskriminering og minoritetsstress.

10. desember kl 14: Sosialt treff

14. desember kl 18, webinar: Status for personer med funksjonsnedsettelser. Vi får besøk av Magnhild Sørbotten, leder i Norges Handikapforbund Oslo. Hva er status for personer med funksjonsnedsettelser, hvordan går det med oss? Hva har vært utfordringene vi har møtt på under pandemien, og har det vært særlige utfordringer for personer med minoritetsbakgrunn?

Eventene foregår på dette digitale møterommet

 

Bildebeskrivelse: vi ser en brasiliansk mann i t-skjorte som sitter ved et bord, han har mørkt hår. Han smiler og ser ned på telefonen sin, ved siden av ham er det en datamaskin.