Himkok med god plassering i World’s Best Bars

Fredagen har kommet, og noen av oss har kanskje tenkt seg en tur ut på byen i helgen. Lurer du på hvor du skal dra? Baren Himkok i Storgata ble kåret til den 19. beste baren i verden på onsdag under The World’s 50 Best Bars Awards 2018 i London. Det er den eneste norske baren, og kun én av to skandinaviske.

Baren er 700 kvm stor og rommer 450 personer. Bygget er fra 1837, men ifølge dem selv har de god tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelser (med trinnfri adkomst, heis og HC-toalett). Hvis noen har andre opplevelser enn dette må dere gjerne legge igjen en kommentar på innlegget her!

Himkok har et destilleri hvor de lager sin egen sprit, og de brygger sitt eget øl på Crow Bar. De er opptatte av bærekraftig og miljøvennlig drift, og mottok på onsdag også en pris for dette: Ketel One Sustainable Bar Award. Dette er pga. deres arbeid for å redusere matavfall, og fordi de bruker biprodukter fra andre bedrifter på kreative måter.

Adressen til Himkok er Storgata 27, men inngangen er i Youngsgate. De har ikke noe stort skilt, så man må vite hvilken dør man ser etter (se bilde her). God helg!

Illustrasjonsbilde: Jakub Dziubak, Unsplash

Bildebeskrivelse: en pen cocktail står på et trebord, noen lys skimtes i bakgrunnen