Terrorangrepet mot Pride

Helgens skyteepisode i Oslo, der to personer ble drept og 21 såret, berører oss alle, enten vi er rammet direkte eller indirekte. Norges Handikapforbund Oslo og NHFU hadde invitert til Pride-frokost i på Galleri Oslo og felles deltakelse i paraden med en egen Funkisflåte, sammen med blant andre Unge Funksjonshemmede. Alle arrangementer ble avlyst, men Skeivt Nettverk i NHF, ved Ingrid Thunem og Henriette Nielsen har vært til stede og tatt vare på dem som trengte og ønsket det. Noen av våre har også lagt ned blomster på London Pub.

Mange av våre opplever dette som et angrep på seg selv, sine familie, sine venner og sin rett til eksistens. Angrepet på de av oss som identifiserer oss som skeive viser at vi fremdeles må kjempe for et samfunn der alle er like mye verdt, og der alle har sin plass- uansett. Vi ønsker å sitere Oslo Pride, som skriver på Facebook: Vi tar et felles og individuelt ansvar for å bekjempe homofobi, transfobi, rasisme, bifobi og funkofobi. Vi anmoder alle til å søke og dyrke våre felles arenaer, styrke fellesskapene som kan gi oss det samholdet som er og vil være viktig i fremtiden.

Vi i NHF skal hver dag fortsette kampen og jobben for at alle mennesker skal ha frihet til å være seg selv og for at vi skal ha et samfunn uten terror, hat og diskriminering. Angrepet i helgen viser oss tydeligere enn noen gang at vi må få sammen i kampen for frie liv. Vi kjemper en felles kamp, mot krefter som undergraver våre menneskerettigheter på ulikt grunnlag. Vi er alle mennesker med den samme retten til frihet- uansett!

Kampen skal ikke være en kamp for «de skeive». Kampen må eies og kjempes av oss alle, mot krefter som undergraver våre menneskerettigheter på ulikt grunnlag. Ingen er fri før alle er fri!

Tekst: NHF Oslo

Bilde: Cecilie Johnsen, Unsplash

Bildebeskrivelse: Vi ser et regnbueflagg og et flagg for transpersoner. Bildet er fra Grønland i Oslo.